14 Eylül 2022
7653
ABONE OL

Çeşme’nin Köyleri – Çeşme’de Kaç Köy Vardır?

Çeşme; tarihi, kültürel ve doğal açıdan oldukça zengin bir yerdir. Çeşme’nin popüler ve kalabalık mekanlarının yanı sıra köyleri de oldukça ilgi görür. Bu köyler; Germiyan Köyü, Ildır Köyü, Karaköy, Ovacık Köyü’dür. Sessiz ve sakin bu Çeşme köyleri, görülmeye değer güzellikleri içerisinde barındırır. Bu sebeple Çeşme’ye gelip bu köyleri görmeden gitmek olmaz!

Çeşme’nin Köyleri – Çeşme’de Kaç Köy Vardır?

Sizler için görülmesi gereken Çeşme köylerini derlediğimiz bu yazıdan çeşitli bilgiler edinebilirsiniz.

Çeşme’de Kaç Köy Vardır?

Güzel bir tatil kasabası olan Çeşme’nin 4 köyü vardır. Bu 4 köyde birçok yöresel yemeğe, doğal güzelliğe ve tarihi değere rastlayabilirsiniz.

Germiyan Köyü

Çeşmelilerin ekşi maya ile yapılan ve odun ateşinde pişirilen Germiyan Ekmeği, bu köye ait bir kültürel değerdir. Bu lezzetli ve yöresel ekmeğin yaratıcısı olan Germiyan Köyü, bembeyaz evlerinin duvarlarından sarkan renkli çiçekleri ile bilinen eşsiz bir köydür. Baykuş, flamingo, salyangoz desenli duvarları ile şenlenmiş olan bu köy, bölge halkının güler yüzlü ve misafirperver tavırları ile dikkat çeker. Sakinliği, sessizliği ve dingin bir yaşamı destekleyen Germiyan Köyü, pozitif enerji ve umut yayan bir köydür.

Ildır Köyü

Ildır Köyü, Çeşme’nin en sevilen köyleri arasında yer alır. Ildırı, eski bir balıkçı kasabasıdır. Çeşme’nin kalabalık sokaklarını teğet geçen bu köy, sıcak kanlı insanları ve benzersiz güzellikteki doğası ile tam anlamıyla bir ege köyüdür. Özellikle bahar ve yaz aylarında güzelliğine güzellik katan Ildır Köyü, sakince tatil yapabileceğiniz, tertemiz suyunda yüzebileceğiniz ve lezzetli yemekler tadabileceğiniz bir yerdir. Sakinlik ve huzur arayanlar için ideal bir mekandır.

Karaköy

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan Karaköy, güzide bir tatil beldesidir. Birinci derece sit alanı olan Karaköy’ün nüfusu 13’tür. Bu köyün nüfusunu artırabilmek ve tarihi köyün varlığını sürdürebilmesi için sit kararının düzenlenmesi gerekir.

Alaçatı’ya bağlı olan Karaköy’ün, bölgede bulunan yazıtlar ve kalıntılara bağlı olarak 4 bin yıl öncesine dayandığı kabul ediliyor. İlk Türk köylerinden biri olarak kabul edilen Karaköy’de elektrik ve su yoktur. Gaz lambası ile aydınlanan bu köyde, sit kararından dolayı imkanlar iyileştirilememektedir.

Ovacık Köyü

Ovacık Köyü, Çeşme yarımadasının tarım merkezi olarak bilinir. Yöresel ünlü enginar ve kavunların yanı sıra iklimi ve toprak koşulları oldukça uygun olduğundan dolayı şaraplık üzümler yetiştirilen bağlar ile meşhurdur. Akşamları gün batımı zamanında Ovacık’ta yapılan bir gezide rüzgarın, denizin ve güneşin güzelliği sizi mest edebilir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
21 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Foça Kamp Alanları
Foça Kamp Alanları
14.09.2022
1333
GEZİ REHBERİ
Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Fener Adası Nerede? Nasıl Gidlir?
GEZİ REHBERİ
Karaburun Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
İzmir Agora Ören Yeri Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Efes Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?