25 Mayıs 2021
876
ABONE OL

Buca Belediyesi’nden Gölet’e Kekik

Bilye kekik Buca’nın kırsalını çeşitlendiriyor.

Buca Belediyesi’nden Gölet’e Kekik

Antimikrobiyal özelliği ile koronovirüs salgını sırasında adından sık söz ettiren ve katma değeri yüksek bir tıbbi aromatik bitki olan kekik, artık Buca’da da üretilecek. Buca Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi” kapsamında, Gölet Tesisleri’ndeki araziye 48 bin adet bilye kekik dikilirken, projenin yaygınlaştırılarak Buca üreticisinin kalkındırılması hedefleniyor. 

Pahalı bir uçucu yağ ve baharat olarak kullanılan kekik, bölge ekonomisine katkı sağlamak için Buca’da üretilmeye başlandı. Buca Belediyesi’nin Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında, Gölet Tesisleri’ndeki beş bin dönümlük araziye 48 bin adet bilye kekik dikildi. İzmir’de en fazla kırsal bölgeye sahip olan metropol ilçelerden biri olan Buca, Doğancılar’daki lavanta ekiminin ardından kekik tarımında da adından söz ettirecek. 

Üreticinin Yüzü Gülecek

Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün yürüttüğü kekik üretimi genişletilerek uygun bölgelere yaygınlaştırılmak isteniyor. Latince adı Thymus Vulgaris olan bilye kekik, kuvvetli kokusu ve lezzetiyle gastronomi sektöründe geniş olarak kullanılıyor. Sofralardaki kullanılma özelliğinin yanı sıra endüstriyel olarak yağ ve suyunun da elde edilmesiyle katma değerli olarak ekonomik gelir elde edilen bilye kekik, Ege Bölgesi’nde pek çok bölgede üreticiye en çok kazandıran ürünler arasında yerini koruyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
22 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Kasım 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?