04 Eylül 2020
499
ABONE OL

Çeşme’nin İçme Suyu Problemini Çözecek Yatırım

Ünlü tatil merkezi Çeşme’de yaşanan su sıkıntısıyla ilgili Devlet Su İşleri harekete geçti.  Salman ve Karareis barajlarından su getirecek iletim hattı ile arıtma tesisinin inşasına başlandı.  

Çeşme’nin İçme Suyu Problemini Çözecek Yatırım

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, konvansiyonel tipte inşa edilecek arıtma tesisinde günde 24 bin metreküp su arıtılması hedefleniyor.

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, 20 Mart’ta yüklenici firma ile sözleşme imzalandığını ve 26 Mart’ta da yer teslimi yapıldığının altını çizdi.

Salman ve Karareis barajlarının suyunu bu bölgeye getirebilmek için farklı çaplarda 34 kilometre boru döşeneceğini belirten Çınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje bittiğinde Çeşme ve çevresine yılda yaklaşık 3 milyon 740 bin metreküp içme ve kullanma suyu verilecek. Tüm boruların fabrika siparişleri verildi. 12 bin metre boru da şantiye alanına getirilerek, döşeme işlemlerine başlandı.”

Çalışmalarda şu anda yüzde 10 aşama kaydettiklerini belirten Çınar, “Projeyi 2023 Kasım’ına bitirmeyi hedefliyoruz. Proje tamamlandığında Çeşme yarımadasına yılda 3.74 milyon metreküp içme suyu sağlanarak bölgenin içme suyu problemi kökünden çözülecek.” dedi.

Birol Çınar, Salman ve Karareis barajlarından Urla'nın Balıklıova ve Ildır mahallelerine de içme ve kullanma suyu verileceğini söyledi.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
8 Eylül 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
7 Eylül 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
6 Eylül 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
5 Eylül 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
4 Eylül 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
3 Eylül 2024 Çeşme Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

İZMİR
İzmir Nerede, Nasıl Gidilir?