Son Dakika Haberleri
/
Çeşme’de gezilecek yerler, doğal, tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengindir. Çeşme Yarımadası çevresinde bulunan Ege Denizi’nin masmavi suları eşsiz bir görüntüye sebep olur. İzmir’in batısında yer alan Çeşme, her yaz sezonunda hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri ağırlar. Güzel bir sahil kasabası olan Çeşme, masmavi denizi, incir ve sakız ağaçları ile ülkemizin en sevilen tatil merkezleri arasında yer alır.
Ferah rüzgarları ile bilinen Çeşme, aynı zamanda ısıtan altın sarısı kumları ve serinleten masmavi denizi ile ilgi görür. Bunların yanı sıra Çeşme plajları, gece hayatı, rüzgar sörfü için sıklıkla tercih edilir. Gün içerisinde limandan hareket eden feribotlar ile Yunan Sakız Adası’nı ziyaret etmek mümkündür. Uluslararası bir limana sahip olan Çeşme, dünyanın birçok yerinden gelen turistleri, şifa arayanları ve yerli tatilcileri misafir eder.
Delikli Koy
Kalabalıktan kaçmak isteyenlerin uğrak noktası olan Delikli Koyu’nun adı kayaların üzerinde bulunan delik gibi şekillerden geliyor. Koyun yüksek kayalık tepelerle çevrili olması buraya gelen kişilere bu kayalarda oturup mavi suları, sapsarı güneşi ve Çeşme manzarasını seyretme imkanı tanıyor. Ayrıca koyda herhangi bir işletme olmadığı için yiyecek, içecek getirmek hatta ücretsiz kamp yapmak mümkün olabilmektedir.
Koya ulaşım ne yazık ki ne toplu taşıma aracılığıyla ne de özel araç vasıtasıyla yapılamamaktadır. Koya gidebilmek için Alaçatı Port’a gelmek ve oradan yürüyerek Delikli Koyu’na ulaşmak mümkündür. Alaçatı Port ile Delikli Koy arası ise 3,6 kilometredir.
Çiftlikköy
Çiftlikköy her mevsim rüzgarlı bir havaya sahip olmasından dolayı sörfçüler için oldukça idealdir. Bölgede yer alan tarihi mozaikler, taş evler, dar sokaklarla da turistler ve tarih severler için önemli bir ziyaret nedeni oluşturuyor. Pırlanta ve Altınkum plajlarını kapsayan bölge dolu dolu bir gün geçirmek isteyenler ve sörf meraklıları için güzel imkanlar yaratıyor.
Ayrıca doğa severler için endemik bitkilerden olan sakız ağaçları görülmeye ve dokunduğunuz zaman elinize sinen o güzel kokuyu içinize çekmek anlatılmayacak bir haz verecektir.
Germiyan-Ildırı
Ildırı, Ege Denizi kıyısında yer alan Çeşme’nin 25 km kuzeyinde yer alan pitoresk bir deniz kenarı köyüdür. Köy sakin ve içe dönük bir yapıdadır. Roma mimarisinin çok yoğun izlerini taşıyor. Zeytincik Köyü'nün kalıntılarıyla Litri adlı eski bir Rum köyünü içerisinde bulundurur. Ayrıca Athena Tapınağı, kilise, tiyatro ve Helenistik çağ villası gibi başka yapıtlara da ev sahipliği yapıyor.
Kleopatra Koyu
Güvercinlik Koyu olarak da anılan Kleopatra Koyu, Alaçatı'dan 12 km uzaklıktadır. Ana yol üzerinden görünmediği için çoğu kişi bu koyu bilmemektedir. Günümüze kadar doğal güzelliğinin korunmasının temel nedeni de budur. İnce kumlu yapısı sebebiyle koyda denize girmek çok zevklidir. Kleopatra Koyu'nun bir kısmının dik ve yüksek kayalıklardan oluşması ayrıca kayalıkların yanında ince kumlu sahilinin olması bölgenin doğal güzelliğini gözler önüne seriyor. Bu koyda hiçbir işletme yoktur.
Alaçatı merkez sahil boyunca Ovacık Yönünde ilerleyerek Kleopatra Koyu’na ulaşılabilmektedir. Yaklaşık 12 kilometrelik bir yolculuktan sonra Özpamir Sitesi tabelası görünecektir. Site içerisindeki yolu takip ederek deniz kıyısına ulaşılabilir.
Çeşme Dalyanköy Sakızlı Koy
Sakızlı Koy, sakinleştirici ve sıcak denizi ile çok sık tercih edilen yerler arasındadır. Merkez’den 4 kilometre uzaklıktaki bir mesafede yer almaktadır. Koyda balık tutmaktan bisiklet sürmeye kadar birçok etkinlik yapılabiliyor.
Şifne Büyük Liman
Ilıca Plajı’nın kuzeydoğusuna bakan Şifne, harikulade plajları ve termal tesisleri ile Çeşme’de önemli bir yere sahiptir.
Yerleşim yerinde antik mezarlar bulunuyor. Şifne’nin termal sularında yüzülebilmesi için plajlar yer alıyor.
Ilıca merkeziyle arasında 5 kilometrelik bir yol vardır ve ulaşım çok kolaydır. Ilıca merkezden Şifne dolmuşlarına binildiğinde rahatlıkla ulaşılabilmektedir.
Şifne Termal Kaplıcalar ve Çamur Banyosu
Şifne doğal kaplıcaları ile ünlüdür ve sağlık turizmi bu bölgede oldukça yoğundur. Yüzyıllardır bu bölgede çeşit çeşit hastalığı iyileştirmek için kullanılmıştır. Sedef hastalığı, metabolizma bozuklukları, egzama, eklem rahatsızlıkları, varis ve birçok daha hastalığın iyileştirilmesi için kullanılmıştır.
Bu şifalı sulardan yararlanmak için Çeşme de birçok mekan bulunuyor. Bunlardan biri de Ilıca Plajı’dır. 58°C’ye kadar ısınan su, Çeşme merkeze yalnızca 5 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca, Ilıca bir halk plajı olması sebebiyle ücretsizdir. Fakat şezlong, şemsiye gibi şeyler kiralamak isterseniz ortalama 50 lirayı gözden çıkarmanız gerekmektedir.
Çeşme merkeze 5 kilometre uzakta kalan başka bir yer ise Şifne Körfezi’dir. Burada çamur banyosu ve hamamlar vardır. Girişler ortalama 20 lira civarındadır.
0 Yorum